In de externe jeugdcompetitie van de SGA werd eind december de derde competitieronde gespeeld, van zeven rondes in totaal. Een mooi moment om de (tussen-)balans op te maken.

In de Hoofdklasse werd deze ronde niet gespeeld. Almere C1 stond hier na twee rondes op kop (met 4 uit 2), direct gevolgd door VAS C1 (3 uit 2). In de Eerste klasse gaat Almere C3 als koploper het nieuwe jaar in, met 5 uit 3. In de derde ronde werd het 2-2 tegen Caissa C1 (zie foto). Zukertort C1 komt daar direct achter (4 uit 3), na een eenvoudige 0-4 overwinning in de derde ronde: van de tegenstander ontbraken liefst drie spelers, wat voor die spelers direct leidt tot een reglementair verlies. VAS C3 heeft ook vier wedstrijdpunten, maar uit slechts twee rondes (bye in de derde ronde). VAS C3 heeft dus nog geen verliespunten en alle kansen om op te klimmen.

In de Tweede klasse is Caissa C2 nog ongeslagen. En hoewel dit team in de derde ronde een bye had, staat het toch bovenaan (8 uit 4). Daarna volgen Caissa C3 en Zukertort C2, beide met 7 uit 6. Caissa C2 heeft dus een mooie uitgangspositie voor de komende rondes. In de Derde klasse tot slot zien we Caissa C4 bovenaan staan na de derde ronde (10 uit 6), gevolgd door Almere C6 met 7 uit 4.

Eind januari is de vierde ronde. Klik hier voor alle uitslagen, tussenstanden en het speelschema. Plezierige jaarwisseling voor iedereen!

28 december 2017

Posted In: Jeugd

Tags: