Op zaterdag 4 maart werd ronde 5 van het Best of the West gespeeld, het open toernooi van sv Amsterdam West op zeven zaterdagmiddagen gedurende het seizoen 2016/17. Er zijn in deze 5e editie 82 deelnemers en in de A-groep staat de eervolle titel ‘Best of the West’ op het spel, die in geheel Amsterdam mag worden gevoerd.

In de A-groep (rating vanaf 1650) won Sven Pronk zijn partij en nam hij de leiding met 4,5 punt. Hij wordt op de voet gevolgd door Mark Bloem en Willem Hensbergen met 4 punten. Sven heeft nog niet tegen deze concurrenten gespeeld, dus de strijd ligt nog helemaal open.

De regerend Best of the West, Werner Möller, worstelt met zijn vorm en maakt geen kans meer zijn titel te prolongeren.

In de B-groep (rating tot 1700) gaan Ailko van der Veen en Mehmet Elliyasa aan kop ook met 4,5 punt, gevolgd door Rogier Verkaik en Bert van de Laar met 4 punten. Ook in deze groep hebben de kanshebbers in de kopgroep nog niet tegen elkaar gespeeld.

De laatste twee ronden beloven dus spannend te worden. Ze vinden plaats op de zaterdagmiddagen 22 april en 27 mei in ASV Bilderdijkpark, de vaste speelzaal van sv Amsterdam West.

18 maart 2017

Posted In: Toernooi

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *