De externe competitie voor de C-jeugd is vorige week officieel begonnen. In totaal 68 partijen werden gespeeld, in vier klassen, op uiteenlopende plekken verspreid over de regio: variërend van het tuinhuis van buurthuis Lydia in Amsterdam-Zuid tot aan de biljartzaal van het wijksteunpunt Bilderdijkhof in Uithoorn. In de eerste ronde stond een aantal ontmoetingen op de kalender tussen teams van dezelfde club. De externe competitie had dus soms nog een intern tintje. Al was het fanatisme er niet minder om!

In de Hoofdklasse won Almere C1 met 3-1 van Almere C2, en deelden VAS C1 en VAS C2 onderling de punten. In de Eerste klasse wonnen Zukertort C1, Almere C3 en VAS C3 hun partijen. Amsterdam-West C1 had deze ronde een bye.

Foto boven: VAS C3 – Caissa C1 (Eerste klasse). Foto onder: Caissa C4 – VAS C4 (Derde klasse).

In de Tweede klasse gaat Caissa C2 na de eerste ronde aan kop, na een dubbele overwinning op de eigen C3. Zukertort C2 en C3 deelden onderling de wedstrijdpunten, net als Chaturanga C1 en Almere C5. Amsterdam-West C2 had een bye. In de derde klasse deelden ook de Zukertort C4 en C5 de punten, evenals Caissa C4 en VAS C4. Oosten-Toren C1 is in de tweede speelronde voor het eerst aan zet. Die ronde is in de week van 20 november. Alle uitslagen, standen en het speelschema voor de rest van de competitie staan hier.

Foto boven: bij Zukertort speelde de C2 tegen de C3 (Tweede klasse) en de C4 tegen de C5 (Derde klasse). Uiteraard allemaal in de nieuwe clubshirts.

6 november 2017

Posted In: Jeugd

Tags:

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *