De Rotterdamse kunstenares Margo Ramp heeft een unieke set keramieken schaakstukken in de stijl Amsterdam-Rotterdam gemaakt. Zij heeft de stukken voor de bondenmatch SGA-RSB, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de SGA, aan de SGA geschonken.

De schaakstukken zijn geschilderd in de gemeentekleuren van Amsterdam (rood/zwart) en Rotterdam (groen/wit). De speler met de Rotterdamse stukken mag zodoende de eerste zet doen. Op de pionnen staat ‘A’ en ‘R’. De koningen zijn voorzien van de opschriften 010 en 020. Op de Amsterdamse dame staan drie Andreaskruisen.

Bij de set zit een extra koning, met de kleuren van de Nederlandse vlag en een oranje kroon. Dit is een symbolische Schaakkoning van Nederland die staat voor verbinden en bruggen bouwen, net als Koning Willem-Alexander. Bij wedstrijden hoort deze te prijken op de tafel van de wedstrijdleider.

Andere werken van de kunstenares zijn te vinden op de website Kunst van Margo. Informeer bij Margo naar de mogelijkheden om eigen schaakstukken in een bijzondere stijl te laten maken.

 

12 juni 2019

Posted In: SGA algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *