Met alleen de laatste ronde nog voor de boeg neemt de spanning wie er volgende week weg gaan met de prijzen flink toe.

In groep A ging FM Marc Overeen na 5 ronden al alleen aan de leiding met 4,5 punt. In ronde 6 won hij opnieuw waardoor hij nu een punt los is van de concurrentie dus in elk geval een (gedeelde) eerste prijs heeft. Gedeeld tweede staan Frans Schoffelmeer en Ton van Nieuwkerk met 4,5, terwijl de heren Köhler, Bodicker, van Dijk en Visser met 4 punten ook nog kans hebben op een prijsje.

Groep B werd na de 5e ronde geleid door Frans de Vreeze. Hij verloor echter in de 6e ronde waardoor alles weer open ligt in deze groep. Na de 6e ronde gaat Fons Vermeulen aan de leiding met 4,5 punt. Hij wordt op de voet gevolgd door 4 man met 4 uit 6: Frans de Vreeze, Carel Dietze, Ferry Weverling en Peter Egelie.

In groep C C wist klassementsleider Garth Sylbing opnieuw te winnen. Omdat het duel aan het tweede bord in deze groep in remise eindigde staat hij nu met 5,5 punt een vol punt voor op de naaste concurrenten Frank Beusen en Hans Pot. Ook de heren Hendriks, van Egmond, Hofstee, Ruiter en van Willigen hebben met 4 uit 6 nog een kansje op een (gedeelde) prijs.

Groep D kende na de 5e ronde twee lijstaanvoerders, Rob van Haaften en Gerard Blok, die het in de 6e ronde tegen elkaar mochten opnemen. Rob won waardoor hij nu aan de leiding gaat met 5 uit 6. Gedeeld tweede zijn Bert-Jan Melchers en Jacques Meulmeester, terwijl Cor van der Linden en Gerard Blok met 4 uit 6 ook nog kans maken op een prijs.

Volgende week woensdag 19 april a.s. is de apotheose van dit toernooi. Om 13:00 uur worden de klokken aangezet waarna rond 17:00 uur de prijsuitreiking zal plaats vinden.

Klaas Knoester

12 april 2017

Posted In: SGA algemeen, Toernooi