Dimitri Reinderman wint SGA open snelschaakkampioenschap


Zaterdag 29-12-2012 werd in café Batavia het SGA-snelschaakkampioenschap gespeeld.
Ondanks een wat tegenvallend aantal was het veld zeer sterk bezet met slechts 1 deelnemer met een rating onder de 1700.
Dimitri Reinderman was favoriet en maakte dat helemaal waar, hij won de A-groep met 8˝ uit 9, alleen Manuel Bosboom wist tot remise te komen, nadat hij in de voorrondes al het onderspit had moeten delven tegen hem. Uiteindelijk werd Manuel tweede met 7˝ punt voor Jan Willem v.d. Griendt die met 6˝ punt derde werd. Vierde in de A-groep werd Jack Blanchard.

In de B-groep was het spannend, eerste werden Morrison Lesger en Martijn v.d. Eijk met 4˝ uit 7, de derde t/m vijfde plaats werden gedeeld door Erik van Esterik, Kees van Sterrenburg en Piet v.d. Weide met 4 punt.

In de C-groep was Milan Ramer overtuigend de sterkste met 6˝ uit 7, Camilo Guzman werd tweede met 4˝ punt voor Angelo Spiler en Joost van Steenis die de derde en vierde plaats deelden met 4 punt.

In  de D-groep scoorde Ivo Timmermans 100 %. Tweede werd Chiel Riemer met 5 punt, de derde/ vierde plek was voor Kees de Kruijf en Harold de Boer.

Mede door de gastvrijheid in het zeer charmante Batavia werd het een sfeervol geslaagd toernooi, hopelijk volgende editie met wat meer deelnemers.

Adrienne Cramer.