Voor de wekelijkse competitie zijn we weer teruggekeerd naar Lichess, elke donderdagavond. Weer meer dan 50 jeugdspelers namen het initiatief in te loggen en spannende partijtjes neer ze te zetten. En de chat werd levendig gebruikt voor het aftellen, felicitaties over en weer, en het mededelen van grove blunders.

Ditmaal was het de beurt aan VAS om hun sterkste spelers naar voren te schuiven. Rufus en Mick bezetten de eerste plek. Heel knap gedaan van Rufus, want dat was echt een huzarenstukje in de laatste partij tegen Rens. Met twee punten achterstand had hij én het geluk dat zijn tegenstand de laatste partij verloor én bovenal de snelschaakkwaliteiten om met een wederzijdse ‘berserk’ net dat ene puntje extra binnen te slepen binnen de korte tijd. Hierdoor moest Rens tevreden zijn met het brons.

Bij de Tweede Klasse schaakt iedereen individueel, maar worden de punten achteraf opgeteld per club. Het team met de meeste punten per speler wint.
De scores die ditmaal op het bord verschijnen, zijn spectaculair. Zukertort haalde gemiddeld 18 punten per speler. Niet verbazend als je bedenkt dat de bovenste twee spelers namens die club spelen. Ik weet niet wat voor online training deze hebben gehad, maar het resultaat mag er zijn!
Op de tweede plek een aangename verrassing: de Volewijckers met 15 punten per speler. Dat scheelde dus niet eens zo gek veel. Eén van hun spelers haalde de derde plaats, dus dat verklaart het grote succes.
Op de derde plek volgt VAS met 7 punten per speler, daarna komen SVAW (4 punten) en Caïssa (3 punten). In ieder geval leuk om allerlei deelnemers van verschillende clubs te verwelkomen, ook een paar nieuwe.

De uitslag in het algemeen klassement, ziet er als volgt uit:

Zukertort110,3
VAS75,6
SVAW52,6
Caïssa47,2
Volewijckers43,5

26 maart 2021

Posted In: SGA algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *