VAS C1 kampioen van de Meesterklasse C

Het team van VAS C1 (Khoi Pham, Job Emans, Leon Reina en Matteo van Cleef) is kampioen geworden van de regionale meesterklasse van de SGA. Vanaf het begin van het seizoen was duidelijk dat zij, samen met Almere C1, de grote kanshebbers waren op de titel, met als gevaarlijke outsiders de teams van Caïssa C1 en VAS C2. Vorig jaar was het kampioenschap immers beslist op een half bordpunt. Toen was er een gelijkspel tussen VAS en Almere, en slotronde die zinderde van de spanning.

Dit jaar leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan, met in de vierde ronde een remise tussen VAS C1 en Almere C1. Maar dit jaar deed VAS C2 wat nadrukkelijker mee, en ook Caïssa speelde sterk. In de vijfde ronde verslikte Almere zich in het tweede team van VAS: een remise. Dat betekende voor VAS C1 dat ze zich niet meer om de bordpunten hoefden te bekommeren, enkel de matchpunten.

Dat kwam in de zesde ronde goed van pas, toen er tegen Caïssa moest worden aangetreden. Een nipte overwinning van 2,5 – 1,5 volstond. Ondertussen liet Almere er geen gras over groeien, en bleef maximale scores van 4-0 behalen. VAS C1 kon dus geen enkele steek laten vallen. In de laatste ronde trad VAS C1 in een uitgesteld duel aan tegen Zukertort Amstelveen C1.

Voor het kampioenschap was winnen vereist (om één matchpunt voor te komen), en omdat de uitslag 4-0 werd, bleef VAS C1 met de bordpunten ook, net als vorig jaar, een half bordpunt voor op Almere. Het kampioenschap werd passend gevierd met (appelsap)champagne!

De Eerste Klasse C is gewonnen door Almere C3, de Tweede Klasse C door Caissa C3.
Zie voor uitslagen en standen van de Meesterklasse, Eerste klasse en Tweede klasse:

Uitslagen en standen.

Deze reportage is geschreven door Bruno Emans.

17 mei 2016

Posted In: Jeugd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *