Zondag 2 februari heeft Philippe Krylov de Grand Prix Indische Buurt gewonnen. Dit seizoen was Philippe ook al de sterkste op de GP Almere.

Uitslagen GP Indische Buurt

Dit ging niet zonder slag of stoot: Philippe speelde vaak lange partijen en Chess League veteranen als Leon en Akshaj boden stevig verzet maar enkel Kayen — nota bene spelend in de B-categorie — wist Philippe te verslaan. Dat was te weinig om Philippe van de eerste plek te houden. Akshaj en Leon eindigden op een 2e en 3e plek.

Kayen in groep B had een superdag. Hij begon met winnen tegen de B-groep toppers (3 uit 3) en daarna scoorde hij 3 uit 4 tegen A-groepers. Het resultaat was een TPR van 1179, de hoogste van het toernooi en bijna 450 punten boven zijn eigen rating. Elias pakte in deze groep de 2e plaats. Ook hij scoorde ver boven zijn eigen rating.

Lars liet zien dat zijn huidige rating van 616 duidelijk te laag is. In groep C was hij een rating-middenmoter maar hij won de groep voor de jonge favoriet Oscar.

Groep D werd gewonnen door Aran, de laagste rating uit de groep en geen clubschaker. Hij is duidelijk sterker gaan spelen wat al bleek tijdens de Grand Prix van de Volewijckers waar hij ook zijn groep won. Nu won hij dus de D-groep met een TPR van bijna dubbel zijn rating.

Groep E leek lang een prooi te worden voor Ivan maar Emilia bleef op een half puntje achterstand in zijn spoor. Toen Ivan de laatste ronde struikelde greep ze haar kans en de groepsoverwinning. Knap gedaan Emilia!

In groep F streden Dario, Malah en An om de eerste plek totdat Koen-Yan vanuit de achterhoede iedereen voorbij sprintte en de hoofdprijs pakte. Malah en Dario werden nummer 2 en 3.

Groep G bestond vooral uit ratinglozen geboren in 2009 en 2010. Bartu was hier duidelijk de sterkste: hij won met een TPR van 406. De uit iets jongere debutanten (meest 2011) bestaande groep H was een prooi voor Fabio die zelfs een iets hogere TPR wist te noteren. Dat was de tweede hoofdprijs voor Schaakschool Indische Buurt want Koen-Yan uit Groep F speelt ook bij de schaakschool. Directeur Mustapha glom van trots.

In groep I speelden de jonkies (2012/13/14). Harvey en Taavi streden hier het hele toernooi om de eerste plek. Taavi liet de laatste ronden punten liggen en Harvey werd een terechte groepswinnaar. De jonge Kien wist zelfs nog voor Taavi 2e te worden.

Het was enorm druk in de Batjanzaal. Er waren 76 deelnemers en dat was meer dan ooit. De inschrijving was vroegtijdig gesloten op vrijdagavond en er kon geen kind meer bij. Onze beer zat klem tussen de ouders die nog een plekje hadden weten te vinden. Wie naar het toilet wilde moest spitsroeden lopen. De wedstrijd stukken opzetten werd afgeblazen wegens geen ruimte, onze professionele timer bleef in de tas en de prijzen (hele enge lichtgevende Darth Vader sleutelhangers) gingen naar de kinderen die 4e eindigden in een groep.

Al met al was het een prachtige middag. Dank aan alle deelnemers, hun ouders en vooral de vrijwilligers.

Tot volgend jaar.

Onze directeur Mustapha gaat zoeken naar een grotere locatie.

Toernooiverslag door Robert Jan Schaper

3 februari 2020

Posted In: Jeugd, Toernooi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.