De eerste kampioen in de externe C-competitie van de SGA-jeugd is bekend: Almere C3 kan in de laatste ronde niet meer worden ingehaald en is daarmee nu al kampioen van de Eerste klasse. Felicitaties aan de Almeerse schakers! Achter Almere is het nog spannend. Drie teams hebben kans op de overige podiumplaatsen: Zukertort C1, VAS C3 en Caissa C1. Zukertort C1 en VAS C3 spelen in de laatste ronde tegen elkaar.

In de overige drie klassen valt de beslissing pas in de laatste speelronde. In de Derde klasse kon Caissa C4 het kampioenschap al veilig stellen, maar liep onverwacht tegen het eerste verlies aan van het seizoen, uit bij Zukertort C4. Met een wedstrijd meer gespeeld en een flinke voorsprong van vier matchpunten, is het voor Caissa C4 afwachten wat de enige overgebleven concurrent, VAS C4, in de laatste ronde doet. VAS C4 speelt dan tegen Zukertort C4. Ook om de derde plaats is het nog spannend.

In de Tweede klasse gaan Caissa C2 en C3 aan de leiding. Chaturanga (foto) staat derde, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Almere C5 en Zukertort C2 maken daardoor nog kans op podiumplaatsen.

De Hoofdklasse tot slot liet verrassende uitslagen zien. Koploper VAS C1 verloor van Almere C2 en Almere C1 verloor van VAS C2. VAS C2 liep daardoor in op VAS C1 en Almere C1. Ook hier valt de beslissing dus in de laatste ronde, waarin de nummers 1 en 2 elkaar ontmoeten. In de laatste ronde staat niet alleen het kampioenschap van de Hoofdklasse op het spel, maar zijn ook twee plaatsen te verdienen voor deelname aan de Jeugdclubcompetitie C van de KNSB dit najaar.

Nieuw dit jaar is dat we elke klasse gezamenlijk afsluiten, met alle wedstrijden van die ronde op dezelfde avond op dezelfde locatie en daarna direct de prijsuitreiking. Start om 19:00 uur. Die wedstrijden vinden plaats op de volgende data en locaties:

  • Hoofdklasse: donderdag 17 mei bij VAS
  • Eerste klasse: vrijdag 18 mei bij Zukertort Amstelveen
  • Tweede klasse: donderdag 17 mei bij Amsterdam-West
  • Derde klasse: donderdag 17 mei bij Almere

Klik hier voor alle uitslagen, tussenstanden en het speelschema.

14 april 2018

Posted In: Jeugd

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *