Zaterdag werd in de overvolle Topsporthal in Almere voor de 27e keer het Almeers schoolschaakkampioenschap voor basisscholen gespeeld. Totaal werden 33 scholen vertegenwoordigd door 436 schaaklustige kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

Zij streden om de Almeerse titel, maar ook om bij de beste twaalf teams te komen om zich te plaatsen voor de halve finale in Amsterdam a.s. zondag.Daar kan je school zich plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen

In de tot de nok gevulde Breedtesporthal zaten honderden toeschouwers te genieten van dit grootste schaaktoernooi voor basisscholen van Nederland. De organisatie van de Almeerse schaakvereniging had weer een evenement neergezet, dat zijn weerga niet kent in Nederland.

En dat ze het goed doen bij de Almeerse schaakvereniging bleek rondom 16.00 uur, toen tijdens dit schaakevenement de vereniging uit handen van de KNSB afgevaardigde de verenigingsprijs uitgereikt kreeg als meest groeiende vereniging van 2014.

Bij het schaaktoernooi was het een spannende aangelegenheid, met teams die weinig voor elkaar onder deden. Het team van de Bommelstein 1 wist de eerste zes wedstrijden te winnen, met op het vinkentouw Flierefluiter 1 en de Ontdekking 1. In de laatste ronde speelden de ongeslagen teams van Ontdekking en Bommelstein tegen elkaar, terwijl de Flierefluiter 1 kon hopen op een misstap.

Echter het team van de Ontdekking 1 wist de wedstrijd met 2.5-1.5 te winnen en pakte de felbegeerde titel, het team van de Flierefluiter 1 bereikte de 2e plaats en de voormalig koploper van Bommelstein 1 bereikte een mooie 3e plaats.

De eindstand:

1. De Ontdekking 1        22.5 punten,  kampioen van Almere
2. Flierefluiter 1              21.0 punten
3. Bommelstein 1           20.5 punten

Een video impressie van Almere lokaal is hier te zien.

De uitslagen en standen zijn terug te vinden op:

http://www.mumps.nl/uitslagen.pdf

en

http://www.mumps.nl/standen.pdf

 

15 maart 2015

Posted In: Jeugd, Schoolschaak