Op 2e Pinksterdag werd het Oosten-Toren-Open gehouden en net als de voorgaande 16 keer op de mooie locatie van roeivereniging Willem III. De zon scheen de hele dag uitbundig waardoor hettussen de partijen door goed toeven was op het balkon met uitzicht over de Amstel.

Met 47 deelnemers (vorig jaar 65) was het toernooi goed bezet. De gemiddelde rating was met 1745 weer op het peil van 2016.

Dimitri Reinderman, de enige GM in het gezelschap, nam na zijn winst in ronde 5 tegen Dennis Brouwer alleen de leiding, op een half punt gevolgd door Mykhailo Dorokhin en op een vol punt door vijf spelers waaronder Hans van Doggenaar. Hans had na zijn fraaie overwinning (dubbel torenoffer!) op FM Pieter Hopman zich met zijn rating van 1660 genesteld tussen kanonnen met 2200/2300. Daar bleef het overigens bij; zijn tegenstanders in de twee resterende ronden waren gewaarschuwd.

In ronde 6 versloeg Mykhailo Dimitri waardoor zij op de ranglijst stuivertje wisselden. Barry Brink en Tobias Kabos kwamen ook op 5 punten. In de laatste ronde verloor Mykhailo van Tobias en doordat Dimitri van concurrent Barry won, eindigden Dimitri en Tobias gelijk met 6 punten en deelden de 1e en 2e prijs. Mykhailo en Dennis deelden de 3e en 4e prijs samen met Jan-Piet Mulder en hadden met 5,5 uit 7 ook een prima toernooi. Op weerstandspunten werd Dimitri Reinderman uitgeroepen tot de winnaar van het toernooi.

Vladimir Bartels won de jeugdbeker. De ratingprijzen waren voor Hans van Doggenaar (<1901) en Sandro Gaeta (<1601)

De gedetailleerde uitslagen en de nodige foto’s staan op www.oostentoren.nl.

 

24 mei 2018

Posted In: SGA algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *