De Zesde Grand Prix van het seizoen is gewonnen door Leon Reina.

37 kinderen vonden uiteindelijk de weg naar het Bilderdijkpark. Een stuk minder dan we gewend zijn, de halve finale van het basisscholentoernooi zal ons wel parten hebben gespeeld. Minder gezellig was de dag er niet door.

Iets later dan gepland gingen de klokken voor de eerste keer aan. In de hoofdgroep ging het op papier tussen 3 spelers. De concurrentie voor Leon Reina moest vanuit Rotterdam komen: Dominggus Paays en Meri Bahadoer, beide spelend voor S.S.V. Klim-Op waren naar de hoofdstad afgereisd.

Bij het ingaan van de laatste ronde waren de meeste groepen nog niet beslist. In de hoofdgroep had Leon al zijn partijen nog gewonnen, alleen Dominggus kon dat tempo redelijk bijhouden en de heren troffen elkaar dan ook in de laatste ronde. Dominggus deed met wit een poging om zijn partij te winnen, maar kwam uiteindelijk met een remise goed weg.

In de tweede groep wist Eline Roebers knap al haar partijen te winnen. Ook zij moest in de laatste ronde haar naaste belager, Ingo Bello, een halt toe roepen.

De derde groep werd gewonnen door Olivier Zanoli en Vivienne Chen. Evenveel punten, onderling remise en zelfs de S.B. punten mochten geen uitkomst bieden. Vivienne was zo sportief om de echte beker aan Olivier te laten. De derde plaats ging naar een SVAW’er, Kyon van der Waals.

In de 4de groep wist Rens Blom te winnen, hij had net als Annika Valkering 6 punten maar had wel van haar gewonnen.

Alleen de laatste groep was niet tot de laatste ronde spannend, Samson Reina (het broertje van, maar dat zou u niks verbazen) wist met grote overtuiging de 5de groep te winnen.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden. De volgende grand-prix duurt nog even: 17 mei is iedereen welkom bij De Amstel!

Verslag geschreven door Sven Pronk, jeugdleider van SV Amsterdam West.

25 maart 2015

Posted In: Jeugd, Toernooi