Op 5 mei is Manasvita Basa (Almere) in Assen Nederlands Meisjeskampioen geworden in de C-categorie. Een zeer knappe prestatie van Manasvita, die nog maar eerstejaars D is en vorig jaar Meisjeskampioen op het NK E werd. De eindstand was echter duidelijk: met 6 uit 7 eindigde ze boven Wendy Huang (5 1/2) en Nina de Putter (5) (zie foto). Ze stond slechts twee keer een half punt af. Meteen in de eerste ronde gaf Mansvita al haar visitekaartje af door van Nina te winnen. In het Hemelvaartweekend is Manasvita al weer te vinden in Rijswijk, waar ze meedoet aan het NK D-Meisjes. Later dit jaar gaat ze naar het EK.

 foto: Harry Gielen

Ook in de categorie C-Jeugd waren er mooie successen voor schakers van de SGA. Daniel Kutchoukov (Almere) werd knap tweede in deze categorie en Onno Elgersma (Zukertort) veroverde de derde podiumplaats. Machteld van Foreest werd hier Nederlands kampioen. De top 3 speelde in hun onderlinge partijen remise tegen elkaar. Daniel ging tot de laatste ronde gelijk op met Machteld (beide 7 uit 8). De twee leken op een barrage af te steven, maar Daniel moest in de laatste ronde helaas een remise incasseren. Met zijn tweede plek plaatste Daniel zich ook voor het EK.

Mooi om te zien is dat in de top 10 bij de C-Jeugd liefst 6 SGA-schakers terugkomen. De huidige C-lichting van de SGA is bijzonder sterk. Voor alle uitslagen, stand en verslagen zie de toernooiwebsite.

9 mei 2018

Posted In: Jeugd, SGA algemeen, Toernooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *