Op woensdagavond 11 maart is de verenigingsprijs uitgereikt aan Schaakvereniging De Volewijckers in Amsterdam Noord. KNSB-ambassadeur Jan Stomphorst reikte de prijs van 1.000 euro uit aan hun voorzitter / jeugdleider David Spaan. David is in het voorjaar 2019 al begonnen met de nieuw opgerichte jeugdafdeling bij De Volewijckers door het benaderen van scholen voor beginnerslessen. In september heeft hij de jeugdafdeling officieel gemaakt met (inmiddels) 25 jeugdleden.

Zie verder het nieuwsbericht op de website van de KNSB.

Overigens eindigde Almere op plaats 2 en Caissa op plaats 4 in het klassement. De verenigingsprijs wordt bepaald op grond van de ledenwinst (saldo) over het betreffende jaar.

15 maart 2020

Posted In: Jeugd

7 Comments

 • René Pijlman schreef:

  Gefeliciteerd David! Een klein jaar geleden begon het als experiment en jullie zijn nu al de snelstgroeiende schaakclub van het land. Daar mag je trots op zijn.

  • David schreef:

   Dank je René, we waren erg verrast en zijn zeker trots. Een dag later was alles anders en alle belangrijke bijzaken voorlopig naar de achtergrond gedrukt. Laten we hopen dat alle SGA-ers deze periode in goede gezondheid doorkomen en we iedereen spoedig bij de toernooien en verenigingen weer tegen zullen komen.

 • Pjotr van Nie schreef:

  Heel knap gedaan! Jullie zijn een voorbeeld club voor veel kleine clubs zoals wij bij Chaturanga, we hopen van jullie te kunnen leren als we het schaakseizoen hervatten.

 • Aleks Varnica schreef:

  Inderdaad uitstekend nieuws in deze apocalyptische tijden. Goed gedaan, Volewijckers. Ik hoop dat het jullie lukt om een bestendige jeugdafdeling op te bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.