Op zaterdag 9 juni komen Jan Timman en Hans Böhm voor de vierde keer naar het Stadsplein in Amstelveen voor ‘Schakers van Formaat’, de simultaan met grote stukken en borden. Zij krijgen ditmaal versterking van regerend Nederlands kampioen Loek van Wely. Nieuw dit jaar zijn de presentatie van het jeugdboek ‘Simon de schaker’, speciale schaakborden voor jonge kinderen en een groot led-informatiescherm. Hoofdsponsors zijn wederom het Coöperatiefonds van de Rabobank en de gemeente Amstelveen. Schaakvereniging KLM Pegasus uit Amstelveen ondersteunt de organisatie.

De drie topschakers spelen wederom met grote schaakstukken op twaalf borden van 4 x 4 meter. Timman, Van Wely en Böhm spelen ieder tweemaal tegen huis- en clubschakers uit Amstelveen en wijde omgeving. Elk team bestaat uit twee à drie personen. Zij mogen onderling overleggen, uiteraard zonder gebruik te maken van schaakcomputers of andere elektronische hulpmiddelen.

De wethouder sport van Amstelveen verricht om 10.30 uur de opening. Om 10.45 uur starten de eerste partijen van Jan Timman en Hans Böhm. Om 13.00 uur beginnen Loek van Wely en Hans Böhm aan hun sessie. Rond 15.15 uur nemen Timman en van Wely de derde cyclus voor hun rekening.

Om 17.45 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Stadsplein, gevolgd door een borrel voor de deelnemers, sponsoren en genodigden. Net als de drie voorgaande jaren verwacht de organisatie weer veel publiek op het Stadsplein. Geïnteresseerden die een of meer partijen willen spelen, kunnen zich gratis aanmelden bij organisator Maarten Langen.

Aankondiging Schakers van Formaat

23 april 2018

Posted In: SGA algemeen, Toernooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *