Op 2e Pinksterdag werd het Oosten-Toren-Open gehouden en net als de voorgaande 16 keer op de mooie locatie van roeivereniging Willem III. De zon liet zich regelmatig zien waardoor het tussen de partijen door goed toeven was op het balkon met uitzicht over de Amstel. Met 65 deelnemers (vorig jaar 49) was het toernooi uitstekend bezet. De gemiddelde rating kwam met 1711 lager uit dan vorig jaar (1746). Dat zal met name beïnvloed zijn door de 10 (vorig jaar 3) junioren waarvan 8 met een rating onder de 1100.

Dimitri Reinderman en Manuel Bosboom gingen na 6 ronden samen aan de leiding met 5,5 punten gevolgd door vier spelers met 5 punten. In de laatste ronde speelden Dimitri en Manuel remise tegen elkaar en doordat Jasel Lopez en Bart-Piet Mulder hun laatste partij wonnen van respectievelijk Merijn van Delft en Dennis Brouwer eindigden er vier spelers met 6 punten op de gedeelde 1e plaats. Op weerstandspunten werd Dimitri Reinderman uitgeroepen tot de winnaar van het toernooi.

Eline Roebers, Sam van Dongen en Samvel Antonyan eindigden op 3,5 punten en deelden de drie jeugdprijzen. Eline won de jeugdbeker. De ratingprijzen waren voor Jasper Boonstra, Paul van Sonderen, Jonas Källgren en Jesse van Dongen.

De gedetailleerde uitslagen en de nodige foto’s staan (binnenkort) op www.oostentoren.nl.

Het was weer een gezellig en sportief toernooi.

6 juni 2017

Posted In: SGA algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *