Op zondag 15 april vond in het Ignatius in Amsterdam de halve finale plaats van het basisscholierenkampioenschap voor viertallen. Uit de diverse voorrondes, georganiseerd door de jeugdclubs uit de SGA, hadden 36 schoolteams zich hiervoor gekwalificeerd. Inzet van de halve finale: acht plaatsen voor de SGA-finale op zaterdag 21 april.

Er werden zeven rondes gespeeld. Drie scholen eindigden na een spannende dag met 12 matchpunten: Pinksterbloem 1 (zie foto) uit Amsterdam-Oost, De Ontdekking 1 uit Almere, en de Dr. Rijk Kramerschool uit Amsterdam-West. De Triangel 1 (Amstelveen) eindigde vlak daarachter met 10 punten. Vier scholen met 9 matchpunten maakten het achttal compleet: IPS 1 en Columbus 1 uit Almere, Triangel 2 uit Amstelveen en de Wielewaal uit Amsterdam-Zuid.

Veel succes voor alle teams volgende week tijdens de finale. De acht teams spelen dan tegen elkaar om liefst zes plekken voor het Nederlands kampioenschap voor basisscholenteams op 2 en 9 juni in Gouda.

Dank aan alle vrijwilligers voor de geoliede organisatie. In het bijzonder voor Ton Sprong: hij heeft dit toernooi vele jaren met verve getrokken. Dit was zijn laatste editie. Hulde!

Eindstand halve finale schoolteams 2018

15 april 2018

Posted In: Jeugd, Schoolschaak, SGA algemeen