Op donderdag 24 mei vond de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) weer plaats in sporthal IJburg. De vergadering werd vooraf gegaan door weer een uitstekende maaltijd van Adrienne waarvan 16 genodigden hebben genoten.
De opkomst voor de vergadering was met 26 personen vrij mager te noemen. Precies de helft, 11 van de 22 verenigingen, tekenden de presentielijst met 1 of 2 vertegenwoordigers. Het is toch wel jammer dat zoveel verenigingen, waaronder ook enkele groten (we noemen geen namen), afzeggen of zonder afzegging weg blijven en daardoor geen vertegenwoordiging in de ALV hebben, terwijl er echt wel relevante zaken op de agenda staan, zoals de toekomst van de SGA-competitie. Overigens moet ik qua afzeggingen ook nog even iets recht zetten: ik heb in het vorige korte verslag ten onrechte geschreven dat Frank Lommers (KNSB) zonder afmelding afwezig was, maar dat is niet waar, de fout lag bij mij, een mail verkeerd begrepen.
Henk Boot opende de vergadering stipt om 20:00 uur. Even kort langs de belangrijkste agendapunten:
Jeugd
Over het algemeen gaat het goed, er is veel enthousiasme, er worden veel toernooien georganiseerd en er zijn ook toppers: SGA-ers Khoi Pam en Eline Roebers gaan naar het EK-jeugd!
KNSB
Frank Lommers was er dus wel en hij informeerde de vergadering over de visie van het nieuw aangetreden KNSB-bestuur en reageerde op vragen over o.a. de nieuwe privacywetgeving.
Financiën
De begroting 2018-2019 werd vastgesteld en er zijn 2 leden + een reservelid benoemd tot lid van de kascontrolecommissie.
Bestuur
Het bestuur is verheugd dat Harrie Boom, die zich in het verleden al zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de SGA, bereid gevonden is toe te treden tot het bestuur.
De ALV benoemde Harrie Boom tot competitieleider en herbenoemde Adrienne Cramer tot toernooileider van de SGA. Henk Boot sprak zijn waardering uit voor scheidend competitieleider Jasper Boonstra die zich, na beëindiging van zijn termijn als bestuurslid in november 2017, nog een half jaar extra voor de SGA heeft ingezet als competitieleider ad interim. Wilco Dado overhandigt als dank namens het bestuur een doos met mooie wijnen en een envelop met inhoud aan Jasper.

Na dit agendapunt was er een pauze waarin ijsjes werden rond gedeeld.

Amsterdam Open
Er zijn besprekingen gaande over de locatie, zeer binnenkort hopelijk een deal. Informatie volgt!
50-jarig jubileum SGA in 2019
De vergadering schaarde zich achter een plan van aanpak van René Pijlman. Na overleg met het bestuur volgt binnenkort een voorstel ‘op papier’ aan de verenigingen.
Opzet SGA-competitie 2018-2019
Het competitiereglement werd aangepast aan de nieuwe situatie: de term ‘promotieklasse’ is vervangen door ‘hoofdklasse’ en de artikelen m.b.t. promotie/degradatie tussen de KNSB en de SGA zijn geschrapt.
Als uitgangspunten voor de indeling van de SGA-competitie 2018-2019 gelden:
– bestaande rechten blijven behouden ; promotie/degradatie is normaal van toepassing, alle huidige teams in de SGA-competitie handhaven zich in dezelfde klasse.
– spelers en teams die uitkomen in de KNSB-competitie, en voorheen daardoor niet in de SGA-competitie konden meedoen, worden nu van harte uitgenodigd zich in te schrijven voor de hoofdklasse van de SGA-competitie.
– verenigingen kunnen bij de competitieleider een goed gemotiveerd verzoek indienen om een team een klasse lager in te delen dan waarop zij recht hebben.
Prijsuitreiking competitie 2017 en SGA-Cup
Op de rondvraag na de afsluiter van de avond. Scheidend competitieleider Jasper Boonstra doet nog een keer de prijsuitreiking van de competitie. Helaas is het vanwege een te lange levertijd nog even wachten op de bijbehorende schaakklokken.

De kampioenen zijn:
Klasse Kampioen
Promotieklasse Zukertort Amstelveen 3
Klasse 1A De Raadsheer 1
Klasse 1B ENPS 2
Klasse 2A Oosten-Toren 2
Klasse 2B Amsterdam West 5
Klasse 3A Amsterdam West 7
Klasse 3B Amsterdam West 6
Klasse 4 ENPS 6
Viertallen ENPS 7
SGA-cup De Raadsheer

Alle Kampioenen van harte gefeliciteerd en veel succes in de hogere klasse volgend seizoen!
Henk Boot sloot de vergadering om iets na 23:00 uur.

Klaas Knoester

2 juni 2018

Posted In: ALV, SGA algemeen

One Comment

  • Frans Hazenberg schreef:

    Naar de EK jeugd gaan ook Manasvita Basa en Daniel Kutchoukov. Hopelijk is dat in de vergadering wel juist gecommuniceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *