De laatste ronde van de externe C-competitie is gespeeld. In alle klassen stond er nog van alles op het spel, dus het was overal tot aan het einde superspannend. En er waren hier en daar ook verrassingen. We maken de eindbalans op.

In de Derde klasse leek Caissa C4 lange tijd onbezorgd op het kampioenschap af te stevenen. VAS C4 kon echter nog roet in het eten gooien, als ze op de slotavond in Almere met twee keer minimaal 3-1 zouden winnen van Zukertort C4. En laat dat nu precies zijn wat er gebeurde: met het kleinst mogelijke verschil (een half bordpunt!) werd VAS C4 daardoor kampioen van de Derde klasse, en Caissa C4 tweede. Op gepaste afstand werd Almere C6 derde, na winst in de derde ronde.

Op de slotavond in de Tweede klasse, bij Amsterdam-West, deden Caissa C2 (foto) en C3 wat ze moesten doen: winnen. Beide haalden 3 matchpunten binnen en eindigden op de eerste en tweede plek in de eindstand! Op de derde plaats konden nog twee teams aanspraak maken: Zukertort C2 en Almere C5, en die speelden tegen elkaar. Zukertort C2 won met twee keer 3-1 en veroverde daardoor de laatste podiumplek.

Dan de Eerste klasse. De teams hadden de gezamenlijke slotavond in Amstelveen. Almere C3 was hier al kampioen en hoefde de laatste avond niet meer in actie te komen. Er waren nog drie teams in de race voor de andere twee podiumplekken. Zukertort C1 en VAS C3 stonden vooraf 2 en 3, met evenveel matchpunten. Caissa C1 daar vlak achter, met een matchpunt minder, maar Zukertort en VAS speelden tegen elkaar. Caissa C1 won de eigen wedstrijd, was dus zeker van een podiumplek, maar moest toen wachten tot de allerlaatste, spannende partij om 21 uur eindelijk klaar was. Resultaat: Zukertort en VAS speelden 2-2. Dus Caissa C1 werd zelfs tweede en Zukertort C1, op bordpunten, derde.

Tot slot de Hoofdklasse, die de slotavond bij VAS had. VAS C1, Almere C1 en VAS C2 hadden vooraf respectievelijk 7, 6 en 5 matchpunten, maar VAS C1 en Almere C1 speelden tegen elkaar. Kansen dus ook voor VAS C2 op een van de twee felbegeerde tickets voor de landelijke Jeugdclubcompetitie C van de KNSB. En die kans grepen ze ook, door met 4-0 te winnen van Almere C2. VAS C1 en Almere C1 speelden 2-2, waardoor VAS C1 kampioen werd en dus ook naar de Jeugdclubcompetitie C gaat.

De topscorers per klasse waren dit jaar:

  • Hoofdklasse: Khoi Pam (VAS, 5 1/2 uit 6) en Matteo van Cleef (VAS, 4 uit 6)
  • Eerste klasse: Micha Lindenaar (Almere, 6 uit 6) en Rens Blom (Zukertort, 5 1/2 uit 6)
  • Tweede klasse: Liam Jongejan (Caissa, 10 1/2 uit 12) en Florian Jak (Caissa, 8 1/2 uit 12)
  • Derde klasse: Jay Coffeng (VAS, 9 uit 10) en Aman Hasrat (Almere, 8 uit 8)

Alle uitslagen en standen vind jeĀ hier. Doe je volgend jaar weer mee?

27 mei 2018

Posted In: Jeugd, SGA algemeen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *